Indicatii pe scurt :)
Recomandarea noastra este sa iti lucrezi fisierul de print cu un specialist, graphic designer.
Te va scuti de neplaceri si frustrari multiple: calitatea nesatisfacatoare a designului, a culorilor si a calitatii, dar si a modului de lucru, a unui PC cu configuratie nepotrivita designului grafic, etc. Daca nu ai un specialist, te invit sa ne scrii pe office@profiprinting.ro si vei depasi profesionist aceasta etapa :).
Calitatea produsului final, a fisierului imprimat la o scara mare este direct proportionala cu calitatea fisierului de grafica pregatit pentru imprimare.
Daca totusi alegi sa nu lucrezi cu un specialist, iti recomandam sa iti pregatesti grafica cu ajutorul editorului de grafica Photoshop, care este un program ce iti ofera rezultate foarte bune si acceptat de toata industria de printing.
Adobe Photoshop este un program care editeaza imaginile pe baza de pixeli si nu pe baza de vectori. Ce vei lucra la o anumita dimensiune si rezolutie, nu va avea un rezultat intotdeauna satisfacator, daca il scalam, chiar daca ii marim rezolutia. Cu ajutorul tutorialelor video, iti poti creea singur o grafica, in special daca nu discutam depre o creatie complicata.
Este necesar sa tineti cont de setarile si recomandarile noastre, minime, necesare unui fisier de grafica al carui rezultat trebuie sa fie un print cu claritate si culori vii:
De asemenea, trebuie sa tineti cont ca exista diferente intre spectrul de culori observat in natura si cel observat pe ecran (RGB), care este mai restrans, dar si mai restrans devine spectrul de culori pentru tipar (CMYK).
Alte formate, .jpg, .png, .pdf, pot suferi modificari/pierderi din punctul de vedere al calitatii (rezolutie, culoare).
Spor la treaba si creativitate maxima!